Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/barhandelcloud.dk/public_html/barfod/wp-includes/post-template.php on line 284

Smerter under forfod

ikoner_smaa-04

Obs
En nedsunken forfod er et typisk problem for mennesker, der går og står meget.

Smerte og hård hud under forfoden kan være tegn på nedsunket forfod. Smerterne kan både komme fra leddene, men også den hårde hud og ligtorne der dannes som følge af fejlstillingen.

Når det gør ondt at træde på foden, vil det ofte føre til, at kroppen automatisk forsøger at reducere smerterne ved, at du ikke træder ordentligt ned på foden og derfor halter. Det vil på sigt føre til, at du slider og overbelaster andre led og muskler længere oppe i kroppen.

ikoner_smaa-03

Det gode råd
Den nedsunkne forfod skyldes, at skoen er for smal. Når skoen er for smal, trykker den på siden af foden, der presses nedad.

Ved nedsunken forfod har det stor betydning, at du bruger sko, der passer og ikke klemmer, og ikke bruger sko med hæl og hårde såler, da det forhindrer din fod i, at bevæge sig normalt (læs mere om valg af sko her).

Nedsunken forfod kan også skyldes, at man går i sko, hvor hælen er højere end 2,5 cm, så skoen trykker på siden af foden og presser foden nedad.

Tag skoene af og gå på bare fødder eller i strømper, når du kommer hjem, så tæerne kan sprede og bevæge sig og får mulighed for at rette sig ud.

Du kan have behov for både behandling af den hårde hud og ligtorne, øvelser samt aflastende indlæg, som en fodterapeut kan lave til dig.